x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum să mergi cu bicicleta - Ghid pentru poliţişti

Cum să mergi cu bicicleta - Ghid pentru poliţişti

12 Noi 2009   •   00:00

Un manual de 93 de pagini, editat în două volume, care le explică poliţiştilor britanici cum să circule corect cu bicicleta, conţinând instrucţiuni detaliate referitoare la frânare şi la menţinerea echilibrului, se află de joi în atenţia criticilor, potrivit AFP.



Dezvăluit de tabloidul The Sun, ghidul, care se află încă la stadiul de proiect, îi sfătuieşte pe poliţişti să nu se confrunte cu un suspect cât timp sunt pe şa. Manualul ilustrează detaliat modul în care se "traversează o intersecţie", cu alte cuvinte, cum trebuie să vireze la dreapta sau la stânga. Poliţiştii sunt îndrumaţi să poarte şorturi de ciclism "pentru a sta confortabil în şa" şi să nu uite să efectueze "un control în spate", adică să se uite peste umăr. Li se sugerează poliţiştilor în civil să circule pe bicicletă fără cască de protecţie pentru a nu fi reperaţi foarte uşor. Dar pentru a nu fi surprinşi că astfel au încălcat legea, ghidul adaugă că "această lipsă a protecţiei trebuie semnalată şi trebuie efectuată o evaluare completă a riscului misiunii primite".

The Sun, care denunţă adesea excesul de birocraţie, notează că ghidul a cărui utilitate face obiectul dezbaterilor a costat mii de lire sterline. Mark Wallace, liderul unei asociaţii pentru apărarea contribuabililor, a denunţat "o pierdere de timp pentru poliţie şi risipirea a mii de lire sterline plătite de contribuabili". (M.F.M.)

×
Subiecte în articol: externe