x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cursa 447 / 41 de cadavre scoase din Atlantic

Cursa 447 / 41 de cadavre scoase din Atlantic

10 Iun 2009   •   00:00
Cursa 447 / 41 de cadavre scoase din Atlantic

Forţele braziliene şi franceze au recuperat până în prezent trupurile a 41 de persoane de la bordul avionului Airbus al companiei Air France. Bilanţul precedent menţiona 28 de cadavre recuperate, dintre cele 228 de persoane aflate la bordul cursei AF 447, care s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic în noaptea de 31 mai spre 1 iunie.

"Toate corpurile reperate până în prezent au fost recuperate", a declarat un purtător de cuvânt, în cursul unei conferinţe de presă la Recife, pe coasta de nord-est a Braziliei, informează AFP, citată de Mediafax.

Anterior, în cursul zilei, primele 16 cadavre au fost transferate pe insula Fernando de Noronha pentru examinări preliminare în vederea identificării.

Celelalte 25 de corpuri se aflau la bordul fregatei Bosisio, a precizat purtătorul de cuvânt.

El a mai precizat că Franţa a cerut intrarea în apele teritoriale braziliene a două remorchere de mare adâncime, Fairmont Expedition şi Fairmont Glacier, care transportă 40 de tone de echipament pentru a fi folosit la căutarea rămăşiţelor avionului şi a cutiilor negre.

"Submarinul nuclear Emeraude, nava de căutare Pourqoui pas şi nava amfibie Mistral sunt de asemenea în drum spre zona căutărilor", a adăugat purtătorul de cuvânt, fără a menţiona când vor ajunge acestea.

La rândul său, Pentagonul a trimis în apele teritoriale braziliene două aparate de ascultare care pot detecta semnalele emise de cutiile negre până la o adâncime de 6.100 metri.

Dacă se va reuşi localizarea cutiilor negre, cei trei roboţi submarini de la bordul navei franceze Pourquoi Pas, care a plecat marţi din insulele Capului Verde, vor încerca recuperarea lor. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe