x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cursa de urmarire anticoruptie Bulgaria-Romania. Premierul bulgar nu vrea vanatoare de vrajitoare

Cursa de urmarire anticoruptie Bulgaria-Romania. Premierul bulgar nu vrea vanatoare de vrajitoare

de Dan Constantin    |    09 Iun 2015   •   09:13
 Cursa de urmarire anticoruptie Bulgaria-Romania. Premierul bulgar nu vrea vanatoare de vrajitoare
Sursa foto: wikimedia commons

Premierul Boiko Borisov a declarat ca Bulgaria este inaintea Romaniei in lupta anticoruptie, in domeniul taxelor si al absorbtiei fondurilor europene.

Premierul bulgar a argumentat ca procurorul general este'' absolut independent'' , citand dosarul instrumentat fostului ministru al Apararii.Declaratia a fost facuta luni intr-un interviu televizat, in contextul crizei politice de la Bucuresti declansate de dosarul DNA impotriva premierului Ponta.

Borisov a sugerat ca nu este necesara inceperea unor procese nemotivate impotriva fostilor premieri Oresharski si Stanisev pentru a dovedi ca organul de urmarire penala a fost liber de influente externe. El a adaugat ca aceasta ar insemna ''vanatoare de vrajitoare'', subliniaza agentia de stiri Novinite

Bulgariei i-a fost recomandat de oficiali europeni sa preia modelul romanesc al luptei anticoruptie.Un vicepremier bulgar a facut o vizita de documentare la Bucuresti, la DNA si ANI.

Entuziasmati de succesele romanilor in lupta anticoruptiel, bulgarii au trimis o echipa de televiziune sa-i ia un interviu lui Horia Georgescu, presedintele Agentiei Nationale de Integritate dar DNA a fost mai iute de picior arestand ''modelul'' de sub nasul ziaristilor veniti de la Sofia. 

×