x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cursuri antiislamice, predate în şcolile militare americane

Cursuri antiislamice, predate în şcolile militare americane

14 Mai 2012   •   12:04
Cursuri antiislamice, predate în şcolile militare americane

Armata americana revizuieste toate cursurile predate ofiterilor sai dupa descoperirea mai multor materii avand continut antiislamic, relateaza postul de televiziune Al Jazeera, in pagina electronica.

Al Jazeera a intrat in posesia continutului unui curs predat la o baza militara americana din Virginia, care sustine ca miscarea Hamas s-a infiltrat in administratia americana la cel mai inalt nivel. Cursul se numeste "Sa intelegem amenintarea la adresa Americii" si are sute de paragrafe care sustin ca exista legaturi intre Organizatia pentru apararea libertatilor civile ale musulmanilor (CAIR) si alte grupari ale musulmanilor americani cu gruparea palestiniana Hamas.

Site-ul Wired.com a dezvaluit continutul unui alt curs cu materiale antiislamice. Unul dintre materiale, prezentat de locotenent-colonelul Matthew Dooley, sustine ca atunci cand lupti cu musulmanii, Conventiile de la Geneva "nu mai sunt relevante". El afirma ca precedentele istorice ca Dresda, Tokyo, Hiroshima si Nagasaki sunt aplicabile pentru "a distruge Mecca si Medina".

Ambele cursuri erau optionale si nu se stie cate astfel de materii sunt predate in alte colegii militare.

×