x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutia Pandorei din Orientul Mijlociu a fost deschisă. O publicație pro-Hezbollah titrează pe prima pagină ”Moarte Americii”

Cutia Pandorei din Orientul Mijlociu a fost deschisă. O publicație pro-Hezbollah titrează pe prima pagină ”Moarte Americii”

de Oana Pavelescu    |    07 Dec 2017   •   17:34
Cutia Pandorei din Orientul Mijlociu a fost deschisă. O publicație pro-Hezbollah titrează pe prima pagină ”Moarte Americii”

Proteste violente au izbucnit în Cisiordania, joi, după ce președintele american Donald Trump a declarat că recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Palestinienii au incendiat cauciucuri și au aruncat cu pietre spre trupele israeliene care au tras cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii din Betleem.

Medicii declară că 31 de persoane au fost rănite de militarii israelieni după ce aceștia au deschis focul în timpul confruntărilor din Cisiordania și Gaza. Proteste mai au loc și în Nablus, Jenin și Ramallah. În Hebron și Al-Bireh, mii de oameni au mărșăluit strigând: ”Ierusalimul este capitala Palestinei.

În timp ce teama că va avea loc din nou vărsare de sânge în regiune, grupurile islamiste spun că Trump ”a deschis porțile iadului” cu ”agresiunea sa flagrantă” în timp ce ziarul pro-Hezbollad al-akhbar.com ,din Liban, titrează pe prima pagină ”Moarte Americii”, pe o poza în care un drapel al SUA este incendiat.

×