x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorul masacrului din mall de la Sydney care a înjunghiat mortal 6 persoane și a rănit 12 avea probleme de sănătate mintală

Autorul masacrului din mall de la Sydney care a înjunghiat mortal 6 persoane și a rănit 12 avea probleme de sănătate mintală

de Redacția Jurnalul    |    14 Apr 2024   •   09:40
Autorul masacrului din mall de la Sydney care a înjunghiat mortal 6 persoane și a rănit 12 avea probleme de sănătate mintală
Sursa foto: Hepta

Bărbatul care a înjunghiat mortal șase persoane în Sydney a avut în trecut probleme de sănătate mintală și nu există indicii că motivul atacului într-unul dintre cele mai aglomerate centre comerciale din oraș ar fi fost de natură ideologică, a declarat duminică poliția, citată de Reuters.

Atacatorul, identificat de poliție ca fiind Joel Cauchi, era cunoscut de poliția din statul vecin Queensland, iar poliția a vorbit cu familia acestuia după atacul de sâmbătă, a declarat comisarul adjunct al poliției din New South Wales, Anthony Cooke, într-o conferință de presă.

Martorii au descris cum Cauchi, care purta pantaloni scurți și un tricou al naționalei de rugby a Australiei, a alergat prin centrul comercial Westfield Bondi Junction cu un cuțit, atacând oamenii la întâmplare.

Unii cumpărători și angajați ai mall-ului din estul orașului Sydney au încercat să-l oprească, iar mulțimea s-a adăpostit în magazinele închise.

„Am văzut imaginile cu australieni obișnuiți care se pun în pericol pentru a-și ajuta concetățenii. Acest curaj a fost cu totul extraordinar”, a declarat duminică premierul Anthony Albanese. „Este cea mai bună parte a australienilor în mijlocul acestei tragedii”.

Agresorul în vârstă de 40 de ani a înjunghiat mortal șase persoane și a rănit cel puțin 12 înainte de a fi împușcat mortal de inspectorul Amy Scott, care l-a confruntat singur în timp ce acesta era în degringoladă.

„A fost o scenă teribilă”, a declarat Cooke.

„Până în acest moment, nu există încă nimic din ceea ce avem, nicio informație pe care am primit-o, nicio dovadă pe care am recuperat-o sau informații pe care le-am adunat care să sugereze că acest lucru a fost condus de o anumită motivație, ideologică sau de altă natură”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×