x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur cu magnitudinea de 6,2 în largul Japoniei

Cutremur cu magnitudinea de 6,2 în largul Japoniei

15 Sep 2011   •   08:44

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 s-a produs astazi in largul coastelor de est ale Japoniei, fara a genera insa alerta de tsunami, potrivit Agentiei de meteorologie, relateaza AFP. Cutremurul a zguduit usor cladirile din Tokyo, situat la circa 150 de kilometri sud-vest de epicentru.

Compania care exploateaza centrala nucleara de la Fukushima, Tokyo Electric Power (Tepco), a dat asigurari ca instalatiile nu au avut de suferit dupa acest nou seism.

"Pana in prezent nu s-a observat nimic anormal la nivelul apei de racire si al sistemelor de supraveghere a radiatiilor. Cutremurul nu a afectat operatiunile", a explicat un purtator de cuvant al Tepco.

Fukushima Daiichi a fost grav avariata de un tsunami la 11 martie, generat de un cutremur cu magnitudinea 9 produs in nord-estul tarii. Catastrofa a provocat moartea sau disparitia a aproximativ 20.000 de persoane, iar accidentul nuclear a condus la evacuarea a 80.000 de persoane.

Japonia, situata la jonctiunea a patru placi tectonice, inregistreaza anual peste 20 la suta din cutremurele cele mai puternice produse in lume.

×