x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur de 5 grade în Turcia

Cutremur de 5 grade în Turcia

30 Noi 2011   •   07:55
Cutremur de 5 grade în Turcia

Un cutremur de 5 grade, considerat de experti de fapt o replica a seismului cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter care a zdruncinat puternic luna trecuta provincia orientala Van (estul Turciei), s-a produs in noaptea de marti spre miercuri in aceeasi zona, farar sa faca victime, scrie Agerpres.

Miscarea telurica a generat panica printre locuitorii din regiune, din care o parte traiesc in tabere de corturi, releva AFP, cu referire la agentia locala de presa Anadolu. Autoritatile locale au subliniat ca aceasta replica nu a provocat pagube materiale.

Seismul cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter, ce a survenit la 23 octombrie, a ucis cel putin 604 persoane la Van. O replica de 5,7 grade, care a avut loc apoi la 9 noiembrie, a adaugat inca 40 de decese la bilantul celor morti.

Zeci de mii de locuitori din regiune au parasit capitala provinciei cu acelasi nume in urma puternicului cutremur de luna trecuta, plecand dintr-o aglomerare ce numara 400.000 de locuitori inainte de dezastru.

×