x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur de 6,3 grade Richter în Argentina

Cutremur de 6,3 grade Richter în Argentina

15 Noi 2009   •   00:00

Un puternic cutremur, cu magnitudinea de 6,3 pe scara Richter, s-a resimţit în regiunea muntoasă din nord-vestul Argentinei, în apropiere de frontiera cu Chile. Cu toate acestea, Institutul naţional pentru prevenţie seismică (Inpres), anunţă că şocul tehtonic nu a provocat victime sau pagube materiale.



"Epicentrul s-a aflat în mijlocul (Anzilor) Cordilieri, la frontiera cu Chile. Acesta a fost aproape neobservat, deoarece zona este slab populată. Cum s-a produs la o adâncime situată între 150 şi 160 de kilometri, acesta a ajuns la suprafaţă cu foarte puţină forţă. Serviciile de protecţie civilă nu ne-au semnalat victime sau pagube materiale", a declarat Mario Figueroa, tehnicianul de gardă de la Inpres, citat de AFP.


Cutremurul s-a produs la ora 16.44 (21.44 ora României), în provincia San Juan, în vestul ţării, la 1.600 de kilometri nord-vest de Buenos Aires, a precizat el. Anterior, Institutul american de seismologie USGS a anunţat că seismul a avut magnitudinea de 6,1, dar acesta foloseşte o altă scară, cea a magnitudinii de moment. Pe această scară deschisă, un cutremur care atinge magnitudinea de cel puţin 6 este considerat puternic.

×
Subiecte în articol: externe