x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur de 6,7 în Insula Sumatra: Două persoane au murit

Cutremur de 6,7 în Insula Sumatra: Două persoane au murit

06 Sep 2011   •   05:51

Un cutremur cu magnitudinea 6,7 grade pe scara Richter a avut loc ieri pe insula indoneziana Sumatra, provocand moartea a cel putin doua persoane, au anuntat autoritatile.

Seismul s-a produs la ora locala 12:55 (20:55 ora Romaniei), iar epicentrul a fost localizat la 59 de kilometri nord-est de districtul Singkil Baru, in provincia Aceh, la o adancime de 78 de kilometri, potrivit Agentiei de meteorologie, geofizica si climatologie.

Doua persoane, dintre care un baiat de 11 ani, au murit dupa ce mai multe case s-au daramat, a anuntat Agentia de administrare a dezastrelor, citata de RTv. "Evaluam inca situatia, dar comunicatiile sunt dificile, din cauza unei pene de curent electric", a precizat purtatorul de cuvant al agentiei, Sutopo Nugroho.

Locuitorii districtului Meulaboh din provincia Aceh s-au refugiat in zone mai inalte, temandu-se de un tsunami. "Seismul a fost foarte puternic. Oamenii au intrat in panica si au fugit din case cat au putut de repede", a spus un locuitor, Iqbal Hamid.

Nu a fost emisa alerta de tsunami. Indonezia se afla in zona Centurii de Foc a Pacificului, cunoscuta pentru eruptiile vulcanice si seismele frecvente.

×