x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur de 7,2 pe scara Richter în Pakistan

Cutremur de 7,2 pe scara Richter în Pakistan

19 Ian 2011   •   09:10
Cutremur de 7,2 pe scara Richter în Pakistan

Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 pe scara Richter a fost înregistrat în sud vestul Pakistanului, în apropiere de graniţa cu Afganistanul. Institutul american de geofizică a informat că seismul a avut epicentrul la 55 km de oraşul Dalbandin, de 15.000 de locuitori, din provincia Belucistan, în apropierea frontierelor cu Afganistanul şi Iranul, la o adâncime de 83 km.

În Dalbandin, mai multe persoane au fost rănite în urma prăbuşirii acoperişurilor, dar ministrul transporturilor din provincie, Amanullah Notizai a declarat că până în prezent nu s-au raportat morţi.

Seismul, care s-a produs la ora locală 01.23 miercuri (20.23 GMT marţi), a provocat fisuri în zidurile clădirilor şi în provincia indiană frontalieră Rajasthan, potrivit Agerpres.

La Quetta, cel mai mare oraş din Belucistan situat la 331 km de epicentru, o femei1 a murit în spitalul din localitate după ce a suferit un atac de cord în urma cutremurului, a declarat un medic.

În Karachi, mare oraş pakistanez situat la 400 km depărtare, oamenii s-au grăbit să iasă din case după cutremur.

'Dormeam când s-a produs cutremurul şi am simţit cum se zgâlţâia patul. Am fugit să văd ce fac copiii, dar din fericire erau toţi bine. A fost foarte înspăimântător. Niciodată n-am mai trecut prin aşa ceva', a povestit o femeie din Karachi.

×