x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur în Turcia. Tânără salvată de sub dărâmături după nouă ore şi jumătate

Cutremur în Turcia. Tânără salvată de sub dărâmături după nouă ore şi jumătate

31 Oct 2020   •   10:20
Cutremur în Turcia. Tânără salvată de sub dărâmături după nouă ore şi jumătate
Sursa foto: Hepta

O tânără din Turcia a fost salvată de sub dărâmături după nouă ore şi jumătate, în urma cutremurului puternic din Marea Egee.

Buse este o tânără care a stat nouă ore şi jumătate sub dărâmaturi, în Turcia. Salvatorii au reuşit să o scoată dintre bucăţile de beton, după o operaţiune urmărită cu sufletul la gură de o lume întreagă.

Tânăra era cu mama ei la dentist când a avut loc cutremurul din Marea Egee. Iubitul ei a dat alarma, iar salvatorii au reuşit să le scoată de sub dărâmături pe Buse, pe mama ei, Fatma, şi o a treia personă. La Fatma au ajuns mai repede decât la Buse.

Interesul faţă de salvarea lui Buse a crescut după ce tânăra a vorbit la telefon cu ministrul Apelor şi Pădurilor din Turcia, care participa la operaţiune.

Părea că delirează, i-a dat ministrului o replică ce nu părea să aibă sens. Era, de fapt, o ironie, la adresa celor care nu reuşeau, de ore bune, să identifice locul în care se află.

„Ai început să auzi sunetul maşinii? Da, e normal să fie foarte încet, pentru că eşti la adâncime mare”, i-a spus ministrul.

În replică, tânăra a spus „Eliberaţi câinii şi eu fac precum pisica”.

Buse a fost dusă la ambulanţă cu aplauze.

Un cutremur puternic a lovit coasta Mării Egee a Turciei, la nord de insula Samos, din Grecia.

Cutremurul s-a produs la aproximativ 17 km de coasta Izmirului şi a fost resimţit şi în Atena şi Istanbul.

Potrivit primelor informaţii primite de la SAKOM, un total de 20 de cetăţeni şi-au pierdut viaţa, unul dintre ei în urma înecului. Un total de 786 de cetăţeni au fost răniţi, 725 în Izmir, 5 în Manisa, 2 în Balıkesir şi 54 în Aydın.

Activităţile de căutare şi salvare au fost finalizate în patru clădiri din 17 clădiri din İzmir şi continuă în 13 clădiri.

La activităţile de salvare participă 3.826 de membrii ai serviciilor de intervenţie, 20 de câini de căutare şi salvare şi 450 de vehicule.

 

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: cutremur