x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe D-ale globalizarii

D-ale globalizarii

de Delia Zahareanu    |    27 Noi 2006   •   00:00
RISC BANAL. Americanii se tem si de umbra lor, cand de fapt amenintari mult mai banale si mai nespectaculoase le pot pune capat vietii. Cam aceasta ar fi o concluzie la care au ajuns statisticile, intepretate recent intr-un articol consistent din revista Time. Numai caderile din pat provoaca anual 600 de decese, iar despre gripa aviara s-a creat in State o adevarata psihoza, desi nu a murit nimeni din aceasta cauza.
In schimb, banala gripa de toamna sau primavara face in fiecare an 36.000 de victime, si cu toate acestea americanii se conving numai "cu arcanul" sa mearga sa-si faca un vaccin antigripal.
Desi au trecut prin experiente dure, legate de vitregiile naturii dezlantuite, americanii nu se sinchisesc prea tare ca le este casa luata pe sus de vartejuri sau de inundatii, din moment ce, atunci cand si le refac, le construiesc tot in zonele despre care stiu ca sunt cu risc mare in aceasta privinta.
"Fugim ca apucatii de boala vacii nebune, care ar putea (dar e aproape sigur ca nu) sa fie in hamburger-ul nostru, si ne ingrijoreaza mult mai putin colesterolul, care provoaca boli de inima ce omoara anual 700.000 de oameni", scrie Time.

×
Subiecte în articol: externe