x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Daca Donald Trump ar lansa un atac impotriva Coreii de Nord...

Daca Donald Trump ar lansa un atac impotriva Coreii de Nord...

20 Dec 2017   •   15:36
Daca Donald Trump ar lansa un atac impotriva Coreii de Nord...

Se pare ca Rusia si China gandesc un plan de atac asupra fortelor Statelor Unite, in cazul in care in Peninsula coreeana ar izbucni un conflict armat, afirma Newsweek, facand referire la doi fosti ofiteri.

 

Publicatia citeaza, printre altele, afirmtiile locotenent-generalului Wang Hongguang, fost adjunct al comandantului districtului militar Nanjing, potrivit caruia "un razboi in Peninsula coreeana s-ar putea declansa orcand incepend de acum pana in martie anul viitor".

"China trebuie sa fie pregatita din punct de vedere psihologic pentru un eventual razboi coreean, iar regiunile din nord-estul Chinei trebuie sa fie mobilizate in acest scop", a spus el. "O astfel de mobilizare nu inseamna neaparat inceputul unui conflict militar. Operatiunea are un caracter strict defensiv", a adaugat ofiterul.

Intr-un interviu separat, expertul militar chinez Song Zhongping a apreciat ca recentele exercitii antiracheta, efectuate, la nivel de comandament, de Rusia si China, au fost, de fapt, o testare a eforturilor de aparare comune ale celor doi mari adversari militari ai SUA in cazul unui atac ordonat de presedintele Donald Trump.

Atat China, cat si Rusia au sustinut SUA in a condamna arsenlul nuclear al Coreii de Nord, dar Beijing si Moscova se opun cu fermitate extinderii prezentei militare a SUA in regiunea Asia-Pacific.

"Principala tinta a acelor exercitii comune au fost Statele Unite, pentru ca americanii dispun de rachete balistice si de croaziera, care pot constitui un pericol real pentru Beijing si pentru Moscova", a adaugat Song.

×
Subiecte în articol: sua china rusia razboi peninsula coreeana