x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dama de companie care afirma că deține secrete depre legătura dintre Trump și Kremin, arestată în Rusia

Dama de companie care afirma că deține secrete depre legătura dintre Trump și Kremin, arestată în Rusia

18 Ian 2019   •   16:57
Dama de companie care afirma că deține secrete depre legătura dintre Trump și Kremin, arestată în Rusia

O damă de companie belarusă, cunoscută pentru că a promis dezvăluiri în legătură cu rolul Rusiei în alegerile americane, a fost arestată pe un aeroport din Moscova, unde se afla în tranzit în drum spre Belarus, a afirmat vineri avocatul ei, informează AFP. 

Anastasia Vaşukevici, mai cunoscută sub pseudonimul de Nastia Rîbka, a fost arestată în februarie în staţiunea balneară thailandeză Pattaya, împreună cu alţi nouă străini care organizau "cursuri de formare sexuală". 

Condamnată marţi la o amendă, ea a fost expulzată joi din Thailanda şi s-a îmbarcat într-un zbor către Moscova, unde a fost arestată imediat în cadrul unei anchete pentru proxenetism. 

"Ceea ce s-a întâmplat este un scandal internaţional", a declarat pentru AFP Dmitri Zaţarinski, avocatul Anastasiei Vaşukevici. Potrivit acestuia, clienta sa "nu a comis nicio infracţiune" şi intenţiona "să se întoarcă acasă", în Belarus, când a fost arestată. "Ea a fost dusă în afara zonei de tranzit (...) spre teritoriul rus de către bărbaţi neidentificaţi", a adăugat Zaţarinski, care are intenţia să înainteze plângere. Tânăra este închisă într-un centru de detenţie la sud de Moscova, a precizat el. 

Pe Instagram, avocatul a publicat o înregistrare video în care pot fi văzuţi mai mulţi bărbaţi îmbrăcaţi în civil, încercând să aşeze cu forţa o tânără femeie într-un fotoliu rulant. În timp ce aceasta se zbate, ei reuşesc să o ducă spre ceea ce pare a fi un ascensor. 

"Nastia Rîbka" a dat mai demult asigurări că a fost implicată într-un scandal politic alături de magnatul rus din industria aluminiului, Oleg Deripaska, un apropiat al fostului director de campanie al preşedintelui american Donald Trump, Paul Manafort. Ulterior, ea a afirmat că este în posesia unor "piese lipsă din puzzle"-ul privind acuzaţiile referitoare la ajutorul pe care Kremlinul i l-ar fi dat lui Donald Trump în timpul campaniei sale electorale.

AGERPRES

×