x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Damasc. Zeci de morţi şi de răniţi în urma a două atentate cu bombă (VIDEO)

Damasc. Zeci de morţi şi de răniţi în urma a două atentate cu bombă (VIDEO)

10 Mai 2012   •   07:06

Cele doua atentate care au afectat joi Damascul s-au soldat cu "zeci de morti si de raniti", majoritatea civili, a anuntat televiziunea de stat siriana, citata de AFP.

Postul de televiziune a difuzat primele imagini, care aratau cadavre carbonizate la bordul a zeci de caroserii de masina arse, precizand ca atacurile "teroriste" au fost comise pe autostrada din sud, "in momentul in care oamenii mergeau la serviciu si elevii la scoala".

Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO) a afirmat la randul sau ca cele doua explozii, dintre care una a fost provocata de o masina-capcana, au vizat un centru al serviciilor de informatii si s-au soldat cu victime.

Doua coloane de fum erau vizibile deasupra capitalei, unde geamurile de la locuinte au fost zguduite.

Potrivit unui fotoreporter al AFP, numeroase masini civile au fost distruse, iar fatadele anumitor cladiri au fost avariate. Un crater de trei metri adancime a fost provocat de deflagratii.

Ultimul atentat mortal de la Damasc a avut loc la 27 aprilie. Unsprezece persoane au fost ucise atunci intr-un atac sinucigas comis in fata unei moschei.

Regimul presedintelui Bashar al-Assad se confrunta de 14 luni cu o revolta populara pe care refuza sa o recunoasca si pe care o reprima violent. El acuza "teroristii" ca ar fi la originea violentelor din tara si a atentatelor.
La randul sau, opozitia siriana acuza regimul ca "fabrica" aceste atentate.

Mediafax

×