x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Damascul este pregătit să negocieze demisia lui Bashar al-Assad

Damascul este pregătit să negocieze demisia lui Bashar al-Assad

21 Aug 2012   •   17:04
Damascul este pregătit să negocieze demisia lui Bashar al-Assad

Damascul este pregatit sa negocieze o demisie a presedintelui Bashar al-Assad in cadrul unui proces de negociere cu opozitia, a declarat marti la Moscova vicepremierul sirian Qadri Jamil.

"In cadrul procesului de negociere, putem studia toate problemele si suntem pregatiti sa studiem chiar si aceasta problema", a declarat Qadri Jamil, conform AFP, in cadrul unei conferinte de presa, la finalul unei intalniri cu seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov.

Oficialul sirian crede insa ca ideea "unei demisii drept conditie care sa conduca la un dialog inseamna, de facto, ca este imposibil sa fie deschis un dialog".

Statele Unite, tari europene, dar si din lumea araba l-au indemnat in mai multe randuri pe presedintele sirian Bashar al-Asad sa demisioneze.

Anterior, seful diplomatiei ruse a declarat ca eforturile regimului sirian de a pune capat violentelor care devasteaza tara de aproape 17 luni sunt inca insuficiente.

Moscova este, cu toate acestea, cel mai important sustinator al regimului de la Damasc. Alaturi de Beijing, diplomatia rusa a opus un dublu vot de veto, in trei randuri, fata de proiecte de rezolutie ale Consiliului de Securitate al ONU care amenintau Damascul cu sanctiuni.

×
Subiecte în articol: siria Moscova demisie bashar al-assad