x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dar nepretuit, gasit in portofelul pierdut in urma cu 65 de ani!

Dar nepretuit, gasit in portofelul pierdut in urma cu 65 de ani!

15 Mar 2015   •   11:21
Dar nepretuit, gasit in portofelul pierdut in urma cu 65 de ani!

Edward Parker se afla in biblioteca medievala Lambeth Palace din Londra, incercand sa repare din stricaciunile produse de bombardamentele germane asupra capitalei britanice in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

El si-a ratacit portofelul, care a cazut in spatele unuia dintre rafturile bibliotecii, un loc din care nu a mai putut fi recuperat decat dupa 65 de ani, cand un muncitor care participa la lucrarile de restaurare a cladirii a dat peste el.

Desi a inceput sa se dezintegreze, portofelul poate fi considerat o adevarata capsula a timpului - fotografii de familie si cu prieteni, chitante, carnete de membru sindical, rezultatele unei radiografii pulmonare - facuta in 1948, acelasi an in care a luat nastere sistemul de sanatate publica din Marea Britanie, un livret militar datat 9 decembrie 1944 si un carnetde asigurat la sistemul sanitar - toate acestea au fost gasite in pielea roasa de timp.


Folosind cele doua adrese de resedinta trecute pe carnetul de asigurat medical, si consultand arhivele consiliilor locale, posesorul portofelului pierdut a putut fi gasit, internat intr-un azil de batrani din Essex.


In varsta de 89 de ani, Edward sufera de dementa, insa s-a bucurat sa-si recupereze portofelul si, mai ales, pozele aflate in el, amintiri fara pret. A aratat presei fotografii cu parintii lui, cu fratele si verisorii lui si cu sotia sa, care era alaturi de el.

In portofel se afla si o poza cu sotia sa, Constance, acum in varsta de 90 de ani,
facuta in timp ce aceasta era insarcinata cu primul lor copil: "Mi-a fost frica sa-i spun. Nu aveam niciun ban.
Imi amintesc ca era suparat. A venit acasa si a spus: 'Mi-am piedut portofelul', iar eu am spus: 'Nu-ti bate capul'. Iar unul dintre prietenii lui i-au spus: 'Ce ai pierdut, Ed?', iar el a spus: 'Nu conteaza ce am pierdut, nu pentru bani imi fac griji, ci pentru amintirile pe care le-am pierdut'", a povestit Constance jurnalistilor britanici.

 
 
 



×