x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Daria Trepova, acuzată oficial de terorism după uciderea bloggerului rus. A fost transferată la Moscova

Daria Trepova, acuzată oficial de terorism după uciderea bloggerului rus. A fost transferată la Moscova

de Redacția Jurnalul    |    04 Apr 2023   •   18:45
Daria Trepova, acuzată oficial de terorism după uciderea bloggerului rus. A fost transferată la Moscova
Sursa foto: Hepta

Daria Trepova a fost acuzată oficial de terorism după uciderea bloggerului militar Vladen Tatarski la Sankt Petersburg, scrie Reuters.

Bărbatul a murit în urma exploziei de duminică, într-o cafenea unde ținea un discurs. Localul aparține liderului grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin.

Daria Trepova are 26 de ani și a fost acuzată pentru comiterea ''unui act terorist de către un grup organizat, care a cauzat moartea în mod intenţionat''. Procurorii consideră că tânăra primit instrucţiuni de la persoane care acţionează în numele Ucrainei. Ea a fost transferată la Moscova unde se află în arest preventiv. 

Vladen Tatarski provine din regiunea Donbas și a susținut invazia rusă în Ucraina. După discursul susținut în cafenea, prin care cerea "anihilarea totală a Ucrainei", acesta a primit o statuetă din ipsos de la o participantă. În statuetă se afla ascuns însă un dispozitiv care a explodat. Alte 30 de persoane au fost rănite. 

Astfel că Daria Trepova este femeia care a înmânat bloggerului statueta. Ea a mai fost condamnată la 10 zile de arest administrativ,  după un miting neautorizat împotriva campaniei militare ruse în Ucraina. 
 

×
Subiecte în articol: daria trepova Rusia atac terorist