x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Darnici cu imigranţii

Darnici cu imigranţii

de Irina Cristea    |    18 Sep 2007   •   00:00
Darnici cu imigranţii
Sursa foto: Marin Raica/

Mii de euro sunt alocate săptămănal copiilor imigranţilor din Europa de Est de guvernul de la Londra. Situaţia este cu atăt mai deranjantă pentru britanici cu căt este vorba despre copiii pe care imigranţii stabiliţi in Marea Britanie i-au lăsat in ţările de origine, scrie cotidianul Daily Mail.

Mii de euro sunt alocate săptămănal copiilor imigranţilor din Europa de Est de guvernul de la Londra. Situaţia este cu atăt mai deranjantă pentru britanici cu căt este vorba despre copiii pe care imigranţii stabiliţi in Marea Britanie i-au lăsat in ţările de origine, scrie cotidianul Daily Mail. De aceste alocaţii beneficiază cel puţin 14.000 de imigranţi est-europeni din Regatul Unit, iar valoarea anuală a sprijinului financiar pentru creşterea copiilor se ridică la aproape 1,5 milioane de euro. "Sunt cu 200.000 mai mulţi copii care trăiesc in sărăcie faţă de anul trecut. Alocaţiile pentru copii sunt un instrument vital in lupta impotriva sărăciei infantile", a declarat purtătorul de cuvănt pe probleme de buget al conservatorilor, Philip Hammond. "Atunci de ce Gordon Brown alocă mii de lire sterline săptămănal, sub formă de alocaţii, unor copii care nu locuiesc aici şi care e posibil să nu fi vizitat niciodată Marea Britanie?", s-a intrebat acesta.

REGULI. Fondurile pentru ajutoare sociale pot fi accesate de imigranţii din opt state comunitare care au aderat in 2004 (Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Letonia, Lituania, Estonia) cu condiţia să aibă o slujbă. După un an de muncă, ei pot solicita aceleaşi ajutoare sociale pe care le primesc cetăţenii britanici. Potrivit unor statistici date publicităţii la inceputul acestui an, aproape 70.000 de imigranţi din cele opt noi state comunitare din estul Europei solicită alocaţii pentru copiii lor. Autorităţile britanice alocă 26 de euro săptămănal pentru primul copil al unei familii şi 17 euro pentru restul copiilor. (I.C.)

×
Subiecte în articol: externe