x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Darya Trepova, femeia care i-a dat statueta explozivă bloggerului militar Vladlen Tatarsky, a fost reținută de autoritățile ruse

Darya Trepova, femeia care i-a dat statueta explozivă bloggerului militar Vladlen Tatarsky, a fost reținută de autoritățile ruse

de Redacția Jurnalul    |    03 Apr 2023   •   12:43
Darya Trepova, femeia care i-a dat statueta explozivă bloggerului militar Vladlen Tatarsky, a fost reținută de autoritățile ruse
Sursa foto: captura video

Darya Trepova, femeia care i-a dat statueta explozivă bloggerului militar Vladlen Tatarsky, a fost reținută de autoritățile ruse. Tânăra i-a înmânat o statuetă bloggerului rus Vladlen Tatarsky, cu puțin timp înainte ca acesta să fie ucis, duminică, într-o deflagrație în care au fost rănite alte peste 30 de persoane. Ea este principaul suspect în atacul din cafeneaua din Sankt Petersburg

„Sub suspiciunea de implicare în explozia dintr-o cafenea din Sankt Petersburg, agenții Comitetului rus de Investigații, împreună cu serviciile operaționale, au reținut-o pe Darya Trepova", a precizat, luni, instituția citată pe Telegram.

Trepova a fost prinsă într-un apartament închiriat în cartierul Vyborgsky din Sankt Petersburg.

Alături de tânără au mai fost reținute mama și sora acesteia, precizează Antena 3 CNN.

Vladlen Tatarski, pe numele său adevărat Maksim Fomin, a fost ucis într-un atentat cu bombă duminică la Sankt-Petersburg, oraşul natal al preşedintelui rus Vladimir Putin, atac soldat cu 32 de răniţi. Incidentul de duminică a avut loc într-o cafenea aparținând lui Evgheni Prigojin, șeful grupului paramilitar Wagner.

O fişă cu informaţii despre Daria Trepova a apărut luni în baza de date a Ministerului de Interne rus, din care rezultă că Trepova, născută în 1997 la Sankt Petersburg, este dată în căutare în cadrul unei anchete penale, notează Interfax.

Tânăra (26 de ani) a fost identificată de unele mass-media ca fiind persoana suspectată de implicare în asasinat, deşi Ministerul de Interne rus nu a făcut referire la uciderea lui Tatarski pe site-ul său.

Potrivit Ministerului Sănătăţii rus, zece dintre cei 32 de răniţi în atac sunt în stare gravă, iar printre victime se află şi o adolescentă de 14 ani.

Şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, căruia îi aparţine cafeneaua în care a avut loc atacul de duminică, a declarat că nu va acuza 'regimul de la Kiev' de atentatul împotriva lui Tatarski.

 

Darya Trepova, prinsă de poliția rusă la Sankt Petersburg

×