x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe David Beckham, prezent la înmormântarea lui Sven-Goran Eriksson

David Beckham, prezent la înmormântarea lui Sven-Goran Eriksson

de Redacția Jurnalul    |    13 Sep 2024   •   22:15
David Beckham, prezent la înmormântarea lui Sven-Goran Eriksson
Sursa foto: Hepta

David Beckham a fost printre cei prezenți la înmormântarea fostului antrenor de fotbal Sven-Goran Eriksson, vineri, în Suedia.

Mai multe personalități din lumea sportului s-au adunat vineri pentru a-i aduce un aduce omagiu fostului antrenor de fotbal Sven-Goran Eriksson, decedat la vârsta de 76 de ani, scrie Sky News.

Printre cei prezenți s-a numărat și David Beckham.

Eriksson, fost antrenor al echipei naționale a Angliei și al unor cluburi de renume precum Lazio și Manchester City, a murit după o luptă cu cancerul pancreatic.

La ceremonie au participat aproximativ 600 de oameni.

Bengt Berg, un prieten apropiat al lui Eriksson, a descris ziua ca fiind una tristă, dar și de recunoștință. „Este o zi de doliu, dar și de mulțumire pentru tot ce a realizat”, a spus Berg.

Înmormântarea a început cu muzică de pian și a inclus interpretări ale pieselor „Candle In The Wind” de Elton John și „My Way” de Frank Sinatra.

După ceremonie, cortegiul a fost dus către un muzeu din apropiere.

Eriksson a devenit primul antrenor străin al echipei naționale de fotbal a Angliei în 2001, numindu-l pe David Beckham căpitan.

După încheierea mandatului la echipa națională în 2006, a continuat să antreneze echipe din Mexic, Coasta de Fildeș și cluburi englezești precum Manchester City și Leicester City.

Înmormântarea a fost transmisă pe un ecran mare amplasat în fața bisericii, unde unii dintre cei care au venit să-și ia rămas bun au purtat tricouri ale fostelor echipe ale lui Eriksson.

Într-un mesaj pe Instagram, Beckham l-a descris pe Eriksson ca fiind „un adevărat gentleman”.

„Voi fi veșnic recunoscător pentru că m-ai făcut căpitan”, a spus Beckham pe rețeaua de socializare amintită.

Eriksson a renunțat la funcția de director sportiv la clubul suedez Karlstad în februarie 2023 din cauza problemelor de sănătate.

După diagnosticarea cu cancer, a avut ocazia să-și îndeplinească dorința de o viață, conducând echipa Liverpool Legends într-un meci caritabil împotriva lui Ajax, la Anfield.

(sursa: Mediafax)

 

×