x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De astăzi, Grecia ar putea avea un nou Guvern. Angela Merkel: Viitorul Executiv trebuie sa respecte angajamentele asumate

De astăzi, Grecia ar putea avea un nou Guvern. Angela Merkel: Viitorul Executiv trebuie sa respecte angajamentele asumate

20 Iun 2012   •   05:39
De astăzi, Grecia ar putea avea un nou Guvern. Angela Merkel: Viitorul Executiv trebuie sa respecte angajamentele asumate

Grecia ar putea avea un nou guvern chiar din aceasta dimineata. Partidele grecesti socialiste si cel conservator au promis sa formeze o guvernare de coalitie care sa ceara creditorilor europeni si de la FMI sa fie mai ingaduitori cu programul dur de austeritate. In plus, in zona euro a dat semnale ca este gata sa renegocieze acordul de ajutor financiar.

Conform liderului PASOK, Evangelos Venizelos, negocierile pentru formarea guvernului s-ar putea incheia miercuri, relateaza Reuters.

“Guvernul trebuie format cat mai repede cu putinta. In conditiile actuale, ar putea fi format chiar pana maine la pranz,', a declarat Venizelos intr-un interviu televizat.

Se asteapta ca PASOK si Stanga Democratica sa sustina coalitia condusa de partidul conservator Noua Democratie, care a castigat alegerile de duminica. Astfel, partide cu rivalitati puternice se vor afla in aceeasi coalitie, dupa ce au alternat la guvernare de la caderea regimului militar in 1974 pana anul trecut, cand criza economica a Greciei i-a fortat intr-o guvernare de uniune nationala, care a avut o viata scurta.

Toate cele trei partide doresc sa schimbe conditiile acordului dur al Greciei cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.


Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a declarat la summitul G20 de la Los Cabos ca viitorul guvern al Greciei trebuie sa implementeze angajamentele asumate fata de partenerii internationali, fara a se discuta despre alt program de asistenta.

"Guvernul grec trebuie sa aplice angajamentele asumate", a declarat Merkel intr-o conferinta de presa, subliniind ca reprezentantii BCE, Comisiei Europene si FMI se vor deplasa in curand la Atena.

×