x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De ce s-a prăbuşit avionul în care şi-a pierdut viaţa preşedintele macedonean Trajkovski, în 2004

De ce s-a prăbuşit avionul în care şi-a pierdut viaţa preşedintele macedonean Trajkovski, în 2004

27 Dec 2014   •   22:01
De ce s-a prăbuşit avionul în care şi-a pierdut viaţa preşedintele macedonean Trajkovski, în 2004

Mai multe erori făcute de piloţi s-au aflat la originea accidentului de avion în care şi-a pierdut viaţa preşedintele macedonean Boris Trajkovski în Bosnia în 2004, potrivit concluziilor unei anchete internaţionale publicate sâmbătă, relatează AFP, citată de Agerpres. Ancheta confirmă concluziile investigaţiilor întreprinse de către autorităţile bosniace imediat după accident, survenit pe 26 februarie 2004, şi care ajunsese, de asemenea, la concluzia unei erori de pilotaj.

''Mai multe erori sistematice ale piloţilor au fost determinante în căderea aparatului'', a declarat la Skopje într-o conferinţă de presă Omer Kulic, preşedintele Comisiei internaţionale care a întreprins o anchetă privind accidentul în ultimii doi ani.

Drama a avut loc în momentul unei tentative de aterizare, pe timp nefavorabil, a avionului prezidenţial, un Beechcraft 200 Super King Air, pe aeroportul din Mostar, în sudul Bosniei.

Toate cele nouă persoane care se aflau la bord, inclusiv preşedintele macedonean, şi-au pierdut viaţa în accident.

×