x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De ziua lui Hugo Chavez, venezuelenii l-au sărbătorit năşind o sondă petrolieră

De ziua lui Hugo Chavez, venezuelenii l-au sărbătorit năşind o sondă petrolieră

de Agerpres    |    29 Iul 2011   •   15:13
De ziua lui Hugo Chavez, venezuelenii l-au sărbătorit năşind o sondă petrolieră

Presedintele venezuelean Hugo Chavez, aflat in prezent in tratament pentru cancer, a fost fortat de imprejurari sa-si serbeze joi cea de-a 57-a aniversare intr-un cadru mai mult decat restrans, dar si-a invitat simpatizantii sa sarbatoreasca impreuna cu el ziua sa de nastere peste 10 ani, relateaza RCTV.
Intervenind telefonic la televiziunea de stat din Venezuela /RCTV/, Chavez a afirmat:'Stiu ca multe persoane vor sa ma felicite, dar eu trec printr-o perioada cand din cauza chimioterapiei, gradul de protectie al organismului meu este foarte scazut si de aceea trebuie sa accept restrictii in planul contactelor personale'.

El a spus ca si-a sunat mama, fratii si rudele, rugandu-i sa ramana la Barinas (statul natal al lui Chavez -n.r) pentru ca isi va sarbatori ziua de nastere intr-un cadru restrans, dar a promis ca va iesi la "balconul popular', potrivit denumirii pe care i-a dat-o balconului de la palatul prezidential Miraflores din care isi saluta in mod traditional sustinatorii.

Presedintele venezuelean a mai spus ca isi serbeaza ziua de nastere "renascut ca pasarea Phoenix', recuperarea sa fiind in plina desfasurare, ba chiar a inceput sa castige in greutate dupa ce in ultimele saptamani pierduse 15 kilograme.

El a mai spus ca in prezent se pregateste pentru un al doilea ciclu de chimioterapie, dar fara sa indice exact cand va incepe aceasta etapa.Recent, Chavez a suferit o interventie chirurgicala in Cuba.
Cu aceasta ocazie, corporatia de petrol si gaze Petroleos de Venezuela i-a dedicat presedintelui o sonda de petrol. Ministrul energiei si petrolului, Rafael Ramirez, a condus o ceremonie de punere in functiune a unei sonde in zona centurii petroliere Orinoco, care incepand de joi va extrage 23.000 de barili de petrol pe zi.

In onoarea zilei de nastere a lui Chavez, sonda a fost numita "28 iulie'. Gratie rezervelor de petrol din zona fluviului Orinoco, Venezuela ocupa primul loc in lume in materie de rezerve de petrol dovedite, insumand circa 296,5 miliarde de barili.

×