x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dealer octogenar, condamnat la opt ani de închisoare

Dealer octogenar, condamnat la opt ani de închisoare

04 Mar 2011   •   08:36

Un bărbat în vârstă de 83 de ani a fost condamnat la opt ani de închisoare de justiţia franceză, fiind găsit vinovat de complicitate la trafic de stupefiante între Spania şi Franţa. Victor Bokboza, de cetăţenie franceză dar cu domiciliul în Spania, mai fusese deja condamnat de mai multe ori pentru fapte similare.

Dealerul octogenar, cu mersul lent, îmbrăcat într-un costum gri şi susţinând că are probleme cu auzul, a negat în bloc faptele de care a fost acuzat de tribunalului din Metz, relatează AFP.

El a fost desemnat drept comanditar al unei operaţiuni de trafic de droguri între Spania şi Franţa de doi bărbaţi arestaţi în decembrie 2008, care transportau 11 kg de canabis ascunse în torpedoul maşinii lor. "Nu am fost niciodată audiat de un judecător de instrucţie! Este o conspiraţie a poliţiştilor!", a declarat Bokboza în timpul audierii, spunând că semnătura sa din josul unui proces-verbal de audiere de către un judecător de instrucţie este un fals.

Ancheta poliţiei a stabilit totuşi că, după arestarea celor doi suspecţi, Bokboza le-a telefonat de circa 30 de ori soţiilor lor pentru a recupera maşina. Octogenarul a fost arestat câteva luni mai târziu la Paris.

×