x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Decizie istorică a unui tribunal: O companie de croaziere a indus în eroare cu privire la riscurile COVID

Decizie istorică a unui tribunal: O companie de croaziere a indus în eroare cu privire la riscurile COVID

de Redacția Jurnalul    |    25 Oct 2023   •   10:45
Decizie istorică a unui tribunal: O companie de croaziere a indus în eroare cu privire la riscurile COVID

Un tribunal australian a decis că o companie de croaziere maritime a indus în eroare cu privire la riscurile COVID în timpul călătoriilor. Este o hotărâre istorică, susțin specialiștii, potrivit Reuters.

Unitatea australiană a Carnival Corp a fost obligată să acopere cheltuielile medicale ale unei femei care s-a infectat în timpul unei călătorii. Un judecător a stabilit că operatorul de nave de croazieră a indus în eroare pasagerii cu privire la riscurile de infectare.

Decizia Curții Federale din Australia este prima victorie în cadrul unei acțiuni colective împotriva unui operator de nave de croazieră din lume, potrivit Shine Lawyers, care reprezintă aproximativ 1.000 de reclamanți în acest proces.

Judecătorul Angus Stewart a constatat că societatea Carnival Australia a indus în eroare clienții cu privire la măsurile pe care le-a pus în aplicare pentru a împiedica pasagerii să se infecteze cu virusul și că ar fi trebuit să anuleze călătoria de întoarcere din martie 2020 de la Sydney în Noua Zeelandă.

Reclamanta principală Susan Karpik a primit 4.423 de dolari australieni (2.826 de dolari americani) pentru cheltuieli medicale.

Instanțele trebuie să decidă acum cu privire la pretențiile comune ale celorlalte părți la acțiunea colectivă, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Shine Lawyers.

2.651 de pasageri, mulți dintre ei simțindu-se rău, au fost lăsați să părăsească nava, contribuind la răspândirea virusului în întreaga țară și la nivel internațional.

În cele din urmă, aproximativ 900 de cazuri și 28 de decese au fost legate de acest caz.

O anchetă publică din 2020 privind pandemia a tras concluzia că oficialii din domeniul sănătății din statul New South Wales au făcut greșeli „impardonabile" atunci când au permis pasagerilor să debarce.

(sursa: Mediafax)

×