x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Democrații cer destituirea lui Donald Trump. Camera Reprezentanţilor va dezbate miercuri articolul de inculpare a președintelui în exercițiu

Democrații cer destituirea lui Donald Trump. Camera Reprezentanţilor va dezbate miercuri articolul de inculpare a președintelui în exercițiu

11 Ian 2021   •   18:27
Democrații cer destituirea lui Donald Trump. Camera Reprezentanţilor va dezbate miercuri articolul de inculpare a președintelui în exercițiu

Democrații din Congres au demarat, luni dimineață, încercarea de a forța demiterea din funcția a președintelui în exercițiu al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, începând o serie de acțiuni legislative care ar putea să se încheie cu un vot care să-l facă singurul președinte din istoria SUA care să fie acuzat de două ori.

"În protejarea Constituției și a democrației noastre, vom acționa de urgență, deoarece acest președinte reprezintă o amenințare iminentă pentru toți", le-a scris Nancy Pelosi colegilor democrați din Cameră. 

Articolul de inculpare a preşedintelui SUA, Donald Trump, în vederea demiterii urmează să fie supus votului Camerei Reprezentanţilor miercuri, afirmă congresmanul Jim McGovern, citat de postul CNN şi de agenţia Reuters.

"Este important să acţionăm şi este important să acţionăm într-un mod foarte serios şi deliberativ", a declarat Jim McGovern, preşedintele Comisiei pentru Regulament din Camera Reprezentanţilor.

"Ne aşteptăm ca articolul de inculpare să ajungă în plen miercuri. Şi mă aştept să fie aprobat", a precizat congresmanul democrat.

"Ceea ce a făcut acest preşedinte este un lucru inconştient şi trebuie tras la răspundere", a subliniat Jim McGovern.

În cazul în care preşedintele Donald Trump va fi inculpat de Camera Reprezentanţilor, Senatul SUA va decide, cu majoritate de două-treimi, dacă preşedintele este vinovat. În acest context, demiterea este improbabilă.

Preşedintele Donald Trump, al cărui mandat se încheie pe 20 ianuarie, este acuzat că şi-a instigat simpatizanţii să atace sediul Congresului SUA. Violenţele produse miercuri la Capitoliu s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi.

 

×
Subiecte în articol: donald trump