x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Demonstraţie de forţă în faţa Occidentului: Iranul a testat cu succes super-racheta "Ghader" (VIDEO)

Demonstraţie de forţă în faţa Occidentului: Iranul a testat cu succes super-racheta "Ghader" (VIDEO)

02 Ian 2012   •   08:28
Demonstraţie de forţă în faţa Occidentului: Iranul a testat cu succes super-racheta "Ghader" (VIDEO)

Iranul a testat cu succes racheta de croaziera sol-mare "Ghader", informeaza astazi agentia oficiala de presa iraniana Irna, citata de AFP. Ghader are o raza de actiune de 200 kilometri.

"Aceasta racheta construita de experti iranieni a reusit sa atinga cu succes tinta si a distrus-o", a declarat amiralul Mahmoud Moussavi, purtatorul de cuvant al exercitiilor navale organizate de marina iraniana in regiunea stramtorii Hormuz.

Anterior, presa iraniana anuntase ca Marina va testa trei rachete luni, in ultima zi a manevrelor sale navale in regiunea stramtorii strategice Hormuz.

Iranul a testat de asemenea o racheta cu raza medie de actiune, duminica, acesta fiind primul test al acestui tip de racheta, "conceputa si fabricata" in Iran.

Aceasta demonstratie de forta intervine in momentul in care Statele Unite si Occidentul sporesc presiunile asupra Iranului din cauza programului sau nuclear controversat.

SUA si Israelul au declarat ca nu exclud actiuni militare impotriva Iranului daca diplomatia nu reuseste sa rezolve disputa privind programul nuclear despre care Teheranul spune ca este in scopuri pasnice, dar pe care Occidentul il considera o acoperire pentru incercarea de a construi bombe atomice.

Iranul detine sisteme de rachete cu raza lunga, care ar putea atinge Israelul si baze americane din Orientul Mijlociu.

×