x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un deputat german este acuzat că a primit bani din partea Rusia

Un deputat german este acuzat că a primit bani din partea Rusia

de Redacția Jurnalul    |    05 Apr 2024   •   00:40
Un deputat german este acuzat că a primit bani din partea Rusia
Sursa foto: Hepta

Conducerea partidului german de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) i-a cerut unuia dintre deputații săi să „clarifice” un raport potrivit căruia acesta ar fi primit bani de la un portal de știri pro-rus, scrie Reuters.

Petr Bystron, membru al Bundestagului german și candidat al AfD la alegerile europarlamentare din această vară, a negat cu tărie acest raport.

Într-o scrisoare datată miercuri, liderii AfD, Alice Weidel și Tina Chrupalla, au declarat că Bystron trebuie să își explice poziția în această chestiune până joi după-amiază „pentru a risipi toate acuzațiile dincolo de orice îndoială și pentru ca comitetul executiv federal al partidului nostru să poată reacționa în consecință”.

„În niciun moment nu am primit plăți în numerar sau criptomonede de la un angajat al 'Vocea Europei' (sau de la vreun rus)”, a scris Bystron într-o scrisoare adresată conducerii AfD, văzută miercuri de Reuters.

El a spus că este vizat de o campanie de defăimare care urmărește să dăuneze politicienilor din opoziție în mai multe țări europene.

Revista germană Der Spiegel și ziarul ceh Denik N au afirmat că Bystron a primit bani de la portalul Vocea Europei, după ce guvernul ceh a sancționat săptămâna trecută operatorii și finanțatorii platformei din cauza suspiciunilor de influență rusească.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Petr Bystron germania bani Rusia