x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descoperire EXTRAORDINARĂ. Ce a găsit un bărbat în timp ce renova o casă. "Sunt năucit! Așa ceva nu se întâmplă în fiecare zi"

Descoperire EXTRAORDINARĂ. Ce a găsit un bărbat în timp ce renova o casă. "Sunt năucit! Așa ceva nu se întâmplă în fiecare zi"

29 Noi 2013   •   10:34
Descoperire EXTRAORDINARĂ. Ce a găsit un bărbat în timp ce renova o casă. "Sunt năucit! Așa ceva nu se întâmplă în fiecare zi"

Richard Mason, un constructor din Marea Britanie, a avut parte de o surpriză incredibilă în timp ce lucra la o casă de pe insula Lindisfarne, scrie Daily Mail. Bărbatul a dat peste o adevărată comoară în timpul unei lucrări de rutină, însă avea să afle asta opt ani mai târziu.

În 2011, aflat în subsolul casei tatălui său, Richard a dat peste un vas despre care și-a amintit că îl găsise în 2003, într-o casă pe care o renova. La acea vreme, bărbatul nu i-a dat niciun fel de impostanță, aruncându-l în mașină.

Mason a regăsit vasul peste opt ani de zile și s-a gândit să-l curețe, moment în care a descoperit că era plin cu monezi vechi de aur și argint.

Mut de uimire, Richard a mers cu monezile la un arheolog local care i-a spus că cele zece monezi de aur și șapte de argint datează din perioada 1440 - 1560. Una dintre ele este extrem de speciala, purtand chipul lui Papei Clement al VII-lea, faimos pentru ca a respins casatoria dintre Regele Henry al VII-lea și Catherine de Aragon.

"Nu mi-a venit să cred când am văzut monezile. Să descoperi așa ceva nu se întâmplă în fiecare zi. Niciodată nu am mai găsit ceva de valoare", a declarat Richard.

Monezile au fost evaluate la zeci de mii de euro, cu excepția celei în care apare Papa și a cărei valoare nu a putut fi estimată deocamdată.

×