x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Designerul Michael Kors, boicotat de activiştii pentru drepturile animalelor, în timpul unei conferinţe la New York

Designerul Michael Kors, boicotat de activiştii pentru drepturile animalelor, în timpul unei conferinţe la New York

22 Iun 2017   •   12:03
Designerul Michael Kors, boicotat de activiştii pentru drepturile animalelor, în timpul unei conferinţe la New York

Activiştii pentru drepturile animalelor au boicotat miercuri, la New York, o conferinţă în care cunoscutul designer Michael Kors discuta cu publicul despre cariera sa, informează AFP. 

"Michael Kors are sânge pe mâini", au scandat zeci de protestatari - nemulţumiţi de faptul că designerul foloseşte blană naturală în creaţiile sale - în timp ce îşi făceau loc prin sala cufundată în întuneric, de la Muzeul Metropolitan de Artă, cu puţin timp înainte ca serviciile de pază să îl scoată afară pe Michael Kors, a cărui conferinţă - cu accesul pe bază de bilete - era transmisă în direct pe Facebook. 

Cel puţin doi dintre dintre aceştia au reuşit să urce pe scenă. "Să vă fie ruşine tuturor pentru că sprijiniţi această industrie", a lansat un protestatar, în timp ce publicul uimit a rămas aşezat, iar personalul muzeului a încercat sa evacueze protestatarii cât mai repede posibil. 

Michael Kors a revenit pe scenă odată ce activiştii au fost îndepărtaţi. 

Designerul a apărut pe scena modei în 1981 şi a îmbrăcat de atunci numeroase actriţe de la Hollywood, superstaruri ale muzicii şi Prime Doamne. Printre acestea din urmă se numără Melania Trump, soţia actualului preşedinte american Donald Trump, care a purtat o creaţie Michael Kors luni, la o vizită a preşedintelui statului Panama şi a soţiei acestuia. 

Compania sa nu este însă în prezent în cea mai bună formă, urmând să închidă circa 100 - 125 de magazine cauza concurenţei online. La 31 mai, rezultatele pentru al patrulea trimestru indicau o scădere a cifrei de afaceri de 11,2%, la 1,06 miliarde de dolari. 

Celebru în Statele Unite, Michael Kors a declarat că şi-a însuşit "extravaganţa" franţuzoaicelor, la Paris, unde a lucrat ca director de creaţie pentru marca Céline între 1998 şi 2004.AGERPRES

×