x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Detalii stânjenitoare din tinereţea premierului David Cameron făcute publice

Detalii stânjenitoare din tinereţea premierului David Cameron făcute publice

21 Sep 2015   •   19:19
Detalii stânjenitoare din tinereţea premierului David Cameron făcute publice

O carte scrisă de un fost vicepreşedinte al Partidului Conservator din Marea Britanie îl pune într-o situaţie extrem de stânjenitoare pe actualul lider al acestei formaţiuni, premierul David Cameron, despre a cărui tinereţe se scrie că a fost marcată de excese precum consum de droguri, nopţi de desfrâu şi chiar practici sexuale deviante.

Dintre cele câteva extrase publicate luni de Daily Mail iese în evidenţă unul în care se afirmă că David Cameron frecventa un club secret din Oxford, denumit Piers Gaveston, specializat în ritualuri bizare şi petreceri cu excese sexuale. Autorul susţine că ar avea chiar şi imagini ce-l arată pe Cameron în posturi indecente.

Un alt extras conţine mărturia unui coleg de facultate al lui Cameron, ce susţine că au fumat împreună canabis, iar actualul premier chiar ar fi făcut parte din grupul consumatorilor de cannabis de la Oxford, denumit 'Flam Club'. Mai târziu, el ar fi consumat şi cocaină.

Tot pe vremea când era student la Oxford, perioadă în care a avut un succes nebun la femei, David Cameron a făcut parte şi din Bullingdon Club, un grup rezervat elitei înstărite şi renumit pentru consumul excesiv de alcool, relevă un alt fragment.

Cartea scrisă de miliardarul Lord Ashcroft, un fost colaborator apropiat al lui Cameron înainte ca relaţiile dintre ei să se răcească, este dedicată exclusiv biografiei actualului premier. Intitulată 'Call me Dave' (Spune-mi Dave), lucrarea pare să fie o răzbunare pentru faptul că actualul lider conservator nu i-a mai oferit lui Ashcroft un post important promis după alegerile din anul 2010.

Dar în timp ce Daily Mail susţine că este vorba despre cea mai explozivă biografie a deceniului, care va face valuri, cotidianul The Guardian estimează că ea nu va avea efecte asupra lui Cameron, întrucât cele mai multe dintre relatările negative conţinute în lucrare sunt deja cunoscute. De altfel, liderul conservator a fost deja întrebat de multe ori despre trecutul său, iar unul dintre răspunsurile date a fost că a 'trăit experienţele clasice ale studenţiei', fără să intre în detalii.

×