x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Detensionare sau strategie? Rusia își retrimite trupe în baze din apropierea Ucrainei!

Detensionare sau strategie? Rusia își retrimite trupe în baze din apropierea Ucrainei!

15 Feb 2022   •   11:29
Detensionare sau strategie? Rusia își retrimite trupe în baze din apropierea Ucrainei!

Trupe din districte militare rusești aflate în vecinătatea Ucrainei se întorc la bazele lor, după ce au finalizat exercițiile la care au participat, a anunțat, astăzi, Ministerul rus al Apărării, citat de Interfax. Știrea, preluată de Reuters, ar putea detensiona criza dintre Moscova și Occident, după ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, îi recomandase liderului de la Kremlin să continue negocierile cu statele vestice.

Agenția rusă de știri Interfax a citat Ministerul Apărării, precizând că, în timp ce exercițiile la scară largă au continuat în întreaga țară, unele unități din districtele militare de sud și de vest și-au încheiat exercițiile și au început să se întoarcă la baze.

Piețele rusești au reacționat pozitiv la această știre, iar rubla, care a fost sub presiune din cauza temerilor legate de noi sancțiuni occidentale în cazul unui război, a câștigat 1,5% la scurt timp după anunțul Ministerului Apărării.

Rusia a masat peste 100.000 de soldați în apropierea granițelor Ucrainei, ceea ce a provocat o imensă îngrijorare a Occidentului în privința unei posibile invazii, mai ales că exercițiile comune ale Moscovei cu Belarus, din 10-20 februarie, înseamnă că teritoriul ucrainean este aproape încercuit de armata rusă, remarcă Reuters.

 

×
Subiecte în articol: ucraina