x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mitt Romney, acuzat că a trişat în prima dezbatere televizată cu Obama (VIDEO)

Mitt Romney, acuzat că a trişat în prima dezbatere televizată cu Obama (VIDEO)

06 Oct 2012   •   12:41
Mitt Romney, acuzat că a trişat în prima dezbatere televizată cu Obama (VIDEO)
Romney este acuzat că a folosit notiţe în cadrul dezbaterii televizate contra lui Barack Obama.
În momentul în care candidatul republican a urcat pe scenă pentru a ajunge la pupitru, acesta poate fi observat cum din buzunar scoate o bucată de material alb împăturită, pe care, scriu cei de la The Daily Kos, ar fi putut fi scrise câteva notiţe pe care Romney le-ar fi folosit să trişeze.
Deşi regulile dezbaterilor pentru actuala campanie prezidenţială din Statele Unite ale Americii nu au fost date publicităţii, în trecut candidaţilor nu le era permis să aducă cu ei pe scenă notiţe, diagrame, grafice sau alte tipuri de înscrisuri.
Acuzaţiile făcute de către diverse bloguri care îl susţin pe Barack Obama pentru un nou mandat la Casa Albă au fost dezminţite de către reprezentanţi ai echipei de campanie a lui Romney, aceştia motivând că de fapt foaia de hârtie pe care se aflau presupusele notiţe era de fapt o batistă, informează Daily Mail, citat de Mediafax.
Explicaţia găsită de echipa candidatului republican este susţinută de un argument potrivit căruia în timpul dezbaterii Romney a fost surprins în timp ce a folosit batista pentru a se şterge pe faţă. 
Ambii candidaţi au putut fi văzuţi luând notiţe în timpul dezbaterii pe foi de hârtie puse la dispoziţie de către organizatori. Fostul vicepreşedinte american Al Gore crede că Barack Obama ar fi fost dezavantajat în dezbaterea de la Denver, deoarece a petrecut doar câteva ore în acest oraş înainte de confruntarea cu oponentul său.
Mitt Romney a fost declarat câştigător al primei dezbateri televizate contra adversarului său Barack Obama, care a avut loc la mijlocul acestei săptămâni, la Denver.

Momentul in care Romney aruncă pe pupitrul său ceea ce pare a fi o copiuță

×