x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dezvăluire ŞOCANTĂ în cazul prăbuşirii zborului MH17. Ce au găsit anchetatorii pe faţa uneia dintre victime (VIDEO)

Dezvăluire ŞOCANTĂ în cazul prăbuşirii zborului MH17. Ce au găsit anchetatorii pe faţa uneia dintre victime (VIDEO)

09 Oct 2014   •   09:21
Dezvăluire ŞOCANTĂ în cazul prăbuşirii zborului MH17. Ce au găsit anchetatorii pe faţa uneia dintre victime (VIDEO)
Sursa foto: ROBERT GHEMENT/EPA

Unul dintre pasagerii care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii, la 17 iulie, a avionului malaezian Boeing 777, aparţinând companiei Malaysia Airlines, a fost găsit de anchetatori cu o mască de oxigen pe faţă, scrie Ria Novosti.

"Ştiţi că cineva (n.r. una dintre victime) a fost găsit cu o mască de oxigen pe faţă? Asta înseamnă că a avut timp să o facă. Nu trebuie să excludem această posibilitate", a declarat Frans Timmermans, ministrul olandez de externe.

Anchetatorii olandezi sunt cei care conduc angheta în acest caz, Olanda fiind ţara cel mai greu încercată de tragedia aviatică din estul Ucrainei. 193 de victime din cele 298 aveau cetăţenie olandeză.

Zborul MH17, pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prăbuşit la 17 iulie în regiunea Doneţk. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul aeronavei au murit. Până acum versiunea dominantă a fost cea susţinută de Kiev şi Occident, potrivit căreia avionul malaezian a fost doborât, din greşeală, de rebeli proruşi cu un sistem de rachete avansat sol-aer, adus din Rusia.

Un raport preliminar cu privire la cauzele acestui incident, dat publicităţii anterior, relevă că avionul Boeing-777 a fost doborât în zbor de un "număr mare de proiectile cu mare viteză" care au dezmembrat aparatul "în bucăţi". Un raport complet este aşteptat anul viitor.

×