x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dick Marty, chemat in instanţă

Dick Marty, chemat in instanţă

de Irina Cristea    |    27 Sep 2007   •   00:00

Europarlamentarul polonez Marek Siwiec şi-a ţinut promisiunea şi l-a dat in judecată pe autorul raportului privind inchisorile CIA, elveţianul Dick Marty

Europarlamentarul polonez Marek Siwiec şi-a ţinut promisiunea şi l-a dat in judecată pe autorul raportului privind inchisorile CIA, elveţianul Dick Marty, care conduce ancheta declanşată in acest sens de Consiliul Europei. In documentul prezentat de Marty este menţionat numele lui Siwiec, alături de precizarea că acesta deţine informaţii despre programul extrădărilor extraordinare derulat de CIA după atentatele teroriste din septembrie 2001, in virtutea funcţiei pe care a deţinut-o in cadrul serviciilor secrete poloneze.

Â

"NEFONDAT". Acţiunea judecătorească declanşată de europarlamentarul polonez a fost inregistrată la tribunalul districtual din Poznan, potrivit cabinetului oficialului polonez. Siwiec susţine că nu deţinea informaţii privind un acord secret incheiat intre Statele Unite şi Polonia şi a denunţat raportul lui Marty ca fiind fondat pe date false şi reprezentănd un mijloc de incălcare a drepturilor sale personale. In luna iulie, fostul ministru romăn al Apărării, Ioan Mircea Paşcu, menţionat şi el in raportul Marty, a anunţat că ia in calcul deschiderea unei acţiuni judecătoreşti impotriva elveţianului.

×
Subiecte în articol: externe