În timp ce fotografii indecente făcute la petrecerile deocheate ale lui Silvio Berlusconi sunt publicate pe ici, pe colo în tabloide şi pe site-uri mai serioase, la Milano dilema originii “Bunga bunga” continuă. Unii spun că provine de undeva din Africa, alţii că e doar un simplu nume, unii îl asociază cu desfrâul din reşedinţele premierului, iar altora nu pare să le pese dacă “sintagma” are vreo însemnătate.
Un lucru este cert: “Bunga Bunga” a fost rostit prima dată în lumea civilizată în octombrie 2010, când Katima el Mahroug, dansatoarea focoasă din buric care "i-a aruncat în aer" creierii lui Berlusconi, a vorbit lumii întregi despre desfrâul din casa premierului. Katima, al cărei nume de scenă este Ruby Rubacuori (în trad. “Ruby, hoaţa de inimi”), a mărturisit: “(Berlusconi) mi-a spus că bunga bunga era un heram pe care l-a copiat de la prietenul său Gaddafi, un harem unde bărbaţii se dezbrăcau şi li se ofereau plăceri corporale...”.
Luna trecută, dilema “bunga bunga” a ajuns pe buzele actriţei germane Sabina Began, prezentată în presa italiană ca fiind o prietenă a premierului... “Bunga bunga este pur şi simplu porecla mea”, a declarat Sabina (36 de ani) la televiziunea Sky Italia.
Fie că e o glumă, un nume, o idee, “Bunga bunga” ni s-a întipărit atăt de bine în minte încât o putem numi lejer ... “meme”. Conform dicţionarului de termeni urbani, meme reprezintă o idee, o credinţă, un sistem de valori, un model, un tipar comportamental etc care intră într-o cultură fie de la alte generaţii, fie din surse externe (de ex, media).