x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Diferendul transnistrean: Premierul Republicii Moldova se pronunţă împotriva federalizării

Diferendul transnistrean: Premierul Republicii Moldova se pronunţă împotriva federalizării

27 Iun 2019   •   18:35
Diferendul transnistrean: Premierul Republicii Moldova se pronunţă împotriva federalizării

Premierul Maia Sandu a declarat joi că se pronunţă împotriva federalizării Republicii Moldova ca soluţie a diferendului transnistrean şi a pledat tranşant pentru retragerea trupelor ruse şi a muniţiilor din stânga Nistrului, într-un interviu acordat Radio România Chişinău.

'Eu nu cred că există o soluţie uşoară şi rapidă pentru problema transnistreană. Eu cred că soluţionarea acestui conflict îngheţat se poate întâmpla într-un context special atunci când va exista o oportunitate geopolitică în sensul în care contează foarte mult şi înţelegerea dintre marile puteri ale lumii în raport cu ceea ce se întâmplă în zona noastră', a afirmat Maia Sandu.

Şefa guvernului de la Chişinău a anunţat că speră ca în următoarele zile să vină cu iniţiative concrete care să ducă la diminuarea contrabandei prin regiunea transnistreană, la eliminarea schemelor de corupţie care alimentează regimul de la Tiraspol.

'Eu nu cred că acest conflict este un conflict între oameni. Este un conflict de altă natură, dar cu siguranţă federalizarea nu este o soluţie. Federalizarea ar fi o modalitate prin care s-ar încerca creşterea influenţei externe, a influenţei Rusiei', a spus Sandu.

Premierul moldovean a subliniat că guvernul său va promova proiecte pentru apropierea cetăţenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: republica moldova maia sandu