x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Diplomat rus, dispărut în Groenlanda

Diplomat rus, dispărut în Groenlanda

11 Ian 2010   •   00:00

Un diplomat rus a dispărut în Groenlanda la începutul anului, iar operaţiunile pentru căutarea sa au fost sistate, la patru zile de la începerea lor, a anunţat luni Ministerul rus de Externe, potrivit Itas-Tass.



Autorităţile daneze au înştiinţat sâmbătă ambasada Rusiei de la Copenhaga despre oprirea căutărilor angajatului consulatului rus din oraşul Frankturt, Adel Borisov, dat dispărut în Groenlanda, potrivit unui comunicat emis luni de Ministerul rus de Externe.

Decizia de sistare a căutărilor a fost luată ca urmare a prezentării concluziilor autorităţilor daneze privind epuizarea tuturor posibilităţilor de găsire a diplomatului rus după patru zile de la începerea operaţiunilor de căutare. "În următoarea perioadă, organismele competente daneze intenţionează să-l declare pe Borisov oficial dispărut", a anunţat Ministerul rus de Externe.

Ambasada rusă de la Copenhaga a demarat o anchetă alături de autorităţile din Groenlanda, cerând furnizarea tuturor informaţiilor despre operaţiunea de căutare a diplomatului rus, efectuată în Groenlanda.

Diplomatul Adel Borisov, în vârstă de 24 de ani, care este angajat al Consulatului rus din Frankurt am Main, a sosit în Groenlanda cu ocazia vacanţei de Anul Nou. La 3 ianuarie, diplomatul nu s-a mai întors la hotelul unde era cazat după ce s-a plimbat într-un cartier al oraşului Kulusuk.

×
Subiecte în articol: lumea