x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Diplomaţii americani nu vor cu forţa in Irak

Diplomaţii americani nu vor cu forţa in Irak

de Jurnalul National    |    02 Noi 2007   •   00:00
Diplomaţii americani nu vor cu forţa in Irak
Sursa foto: STR/

Mai mulţi diplomaţi americani străng răndurile in incercarea de a se opune planurilor Departamentului de Stat de a-i obliga să accepte posturi in Irak, scrie Washington Post.

Mai mulţi diplomaţi americani străng răndurile in incercarea de a se opune planurilor Departamentului de Stat de a-i obliga să accepte posturi in Irak, scrie Washington Post. Diplomaţii spun că trimiterea in această ţară poate fi o condamnare la moarte şi nu li se pare normal să nu poată obiecta in astfel de condiţii.

Un număr de 250 de persoane identificate ca "posibili candidaţi" au primit o scrisoare in care li s-a cerut să-şi depună candidatura la misiunea din Irak, pentru mandate de un an. Refuzul poate echivala cu pierderea postului din Departamentul de Stat. Cel mai vehement s-a arătat Jack Crotty, un diplomat care se pregăteşte de pensionare, după 30 de ani in serviciul Administraţiei americane. "Imi pare rău, dar trimiterea in Zona verde din Bagdad este o posibilă sentinţă la moarte şi ştiţi acest lucru", a spus el. In replică, directorul Secţiei de resurse umane din cadrul Departamentului de Stat, Harry Thomas, le-a reamintit reclamanţilor că, in calitate de diplomaţi, au fost de acord să activeze oriunde in lume. El a precizat că va veni o zi cănd SUA va trimite diplomaţi şi in Iran şi Coreea de Nord.

×
Subiecte în articol: externe