x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Diplomaţii străini din New York au acumulat amenzi neplătite de 17 milioane de dolari pentru parcare ilegală

Diplomaţii străini din New York au acumulat amenzi neplătite de 17 milioane de dolari pentru parcare ilegală

24 Sep 2011   •   13:45
Diplomaţii străini din New York au acumulat amenzi neplătite de 17 milioane de dolari pentru parcare ilegală

Diplomatii din intreaga lume datoreaza pana in prezent 17 milioane de dolari in amenzi de parcare ilegala neplatite primariei din New York, a anuntat Departamentul de Finante al metropolei.

Pana in iulie 2011, cuantumul amenzilor pentru diplomatii care au parcat neregulamentar se ridica la 16,7 milioane de dolari, pe locul intai in top fiind diplomatii egipteni, care datoreaza 1,9 milioane de dolari. Pe locul doi se situeaza Nigeria, cu un milion de dolari si pe locul trei Indonezia, cu 725.000 de dolari datorati.

Data fiind aceasta situatie, congresmenii Michael Grimm, Peter King si Edolphus Towns au conceput un proiect de lege care prevede impunerea de sanctiuni pentru tarile ai caror diplomati nu-si platesc amenzile.

"Nici nu vrem sa ne gandim cate amenzi se vor acorda in aceasta saptamana", a declarat Carol Danko, purtatorul de cuvant al congresmanului Michael Grimm, referindu-se la reuniunea ONU din New York la care participa diplomati si lideri mondiali din intreaga lume.

Potrivit actualei legi, sumele datorate de pe urma amenzilor sunt retinute tarilor vizate din ajutoarele economice acordate de SUA sau din obligatiuni. Insa in felul acesta primariile nu-si recupereaza banii, spune Danko.

Proiectul de lege mai propune si suspendarea licentelor de sedere in New York sau Washington pentru diplomatii care au acumulat multe amenzi neplatite.

New York gazduieste 289 de ambasade si consulate. "Nu exista imunitate diplomatica atunci cand este vorba de amenzi pentru parcare ilegala", a declarat congresmanul Michael Grimm.

"Daca primesti o amenda in New York o platesti. Fara exceptii. Bugetul orasului este si asa destul de stamtorat, iar diplomatii straini nu merita un tratament special in detrimentul contribuabililor din New York", a mai spus acesta.

×