O companie de produse chimice din Germania a precizat ca membrii conducerii sale au inceput sa-si tina telefoanele mobile in cutii pentru biscuiti in timpul intalnirilor pentru a se proteja impotriva spionajului industrial, relateaza site-ul thelocal.de, citat de Agerpres.
"Expertii ne-au spus ca telefoanele mobile sunt ascultate tot mai mult, chiar si atunci cand sunt inchise", a declarat Alexandra Boy, purtatoarea de cuvant a companiei de produse chimice Evonik din Essen, citata de AFP:
"Masura se aplica in special atunci cand sunt discutate chestiuni sensibile, in cea mai mare parte legate de cercetare si dezvoltare", a spus ea, confirmand informatiile aparute in saptamanalul financiar Wirtschaftswoche.
Cutiile pentru biscuti au asa-numitul "efect Faraday", care blocheaza radiatiile electromagnetice si impiedica astfel piratarea telefoanelor, nu numai in ceea ce priveste apelurile, dar si in legatura cu mesajele.
Evonik, care are 34.000 de angajati si vanzari de 13 miliarde de euro, nu este singura companie care vrea sa se protejeze impotriva a ceea ce expertii atentioneaza ca ar fi metodele tot mai sofisticate de spionaj industrial.
Guvernul german a deschis in luna iunie un nou centru national la Bonn menit sa coordoneze eforturile nu numai de protejare a firmelor impotriva spionajului, ci si de dezvoltare a infrastructurii impotriva atacurile cibernetice.