x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Directorul Air France nu este convins că sondele de viteză au provocat prăbuşirea avionului

Directorul Air France nu este convins că sondele de viteză au provocat prăbuşirea avionului

11 Iun 2009   •   00:00

Directorul general al companiei Air France nu este convins că sondele de viteză s-au aflat la originea catastrofei zborului AF447 Rio de Janeiro - Paris, dar a confirmat accelerarea programului de înlocuire a lor pe avioanele A330 şi A340.



În septembrie 2007, constructorul Airbus a recomandat înlocuirea 'tuburilor Pitot' pe aeronavele A320, A330 şi A340, după o serie de anomalii. Air France a început programul de înlocuire la 27 aprilie, după ce a observat incidente începând din mai 2008, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

'Acest program a fost accelerat pentru că ştim că, în acest accident, a existat o problemă de măsurare a vitezei', a declarat Gourgeon, menţionând totuşi că nu este 'convins că sondele sunt cauza' catastrofei.

El a precizat că noile sonde de viteză comandate de Air France au fost livrate cu trei zile înaintea accidentului cursei Rio-Paris.

Pierre-Henri Gourgeon a refuzat să comenteze pe marginea investigaţiilor privind dispariţia avionului A330 la 1 iunie, cu 228 oameni la bord, deasupra Atlanticului. 'Vom şti mai multe după autopsii şi după examinarea rămăşiţelor de către experţi', a indicat responsabilul Air France, estimând că mai multe elemente vor exista peste o săptămână. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe air