x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Directorul biroului Al-Jazeera din Cairo a fost arestat

Directorul biroului Al-Jazeera din Cairo a fost arestat

05 Feb 2011   •   09:54
Directorul biroului Al-Jazeera din Cairo a fost arestat

Postul de televiziune prin satelit cu sediul în Qatar, Al-Jazeera, a anunţat astăzi că directorul biroului său din Cairo şi unul dintre jurnalişti au fost arestaţi, la o zi de la devastarea biroului.

Autorităţile egiptene au interzis deja din 30 ianuarie, activitatea postului de televiziune în Egipt. an.

"Serviciile de securitate egiptene l-au arestat pe directorul biroului Al-Jazeera la Cairo, Abdel Fattah Fayed, şi pe jurnalistul Ahmad Yussef", a anunţat principala televiziune de ştiri din lumea arabă, pe site-ul său de Internet, potrivit Mediafax.

Al-Jazeera, cu sediul în Qatar, anunţase deja, vineri, că persoane necunoscute au jefuit biroul său din Cairo şi i-au distrus echipamentele. Acest atac "pare o nouă tentativă a regimului sau a susţinătorilor săi de a împiedica Al-Jazeera să relateze despre evenimentele" din Egipt, afirmă televiziunea.

După interzicerea sa în Egipt, postul de televiziune a estimat că această decizie urmăreşte "să reducă la tăcere poporul egiptean".

Difuzarea unor emisiuni ale postului de televiziune a fost întreruptă pe satelitul ce aparţine Guvernului egiptean, Nilesat. Televiziunea a afirmat apoi că emisiunile sale sunt bruiate pe alţi sateliţi care transmit în toată lumea arabă.

Tututor jurnaliştilor săi le-au fost retrase acreditările în Egipt, iar nouă reporteri au fost arestaţi pentru scurt timp în ultimele zile, potrivit televiziunii.

Numeroşi jurnalişti străini au fost atacaţi în Egipt în ultimele zile, în special de persoane care îi acuză că destabilizează regimul. Reţinerile s-au succedat, iar susţinătorii lui Mubarak au hărţuit jurnaliştii până la hoteluri, potrivit presei.

Ministrul egiptean al Finanţelor, Samir Radwan, şi-a prezentat scuze, vineri, pentru toate cazurile de "rele tratamente" împotriva jurnaliştilor.

×