x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Directorul de creaţie al casei de modă Dior, concediat după arestare

Directorul de creaţie al casei de modă Dior, concediat după arestare

25 Feb 2011   •   12:53
Directorul de creaţie al casei de modă Dior, concediat după arestare

153661-.jpg

Update: Conducerea casei de modă Christian Dior l-a suspendat pe directorul de creaţie John Galliano, după ce acesta a fost reţinut de poliţie în urma unor remarci antisemite la adresa unui cuplu la Paris. "Dior îşi susţine cu absolută convingere politica de zero toleranţă a oricărui comportament antisemit sau rasist", a declarat Sydney Toledano, director al casei de modă Dior, citat de AFP. John Galliano a fost director de creaţie pentru această casă de modă timp de 14 ani.

Creatorul de modă britanic a fost arestat, aseară, în centrul Parisului, pentru agresiune uşoară şi insulte cu caracter antisemit. El a fost eliberat condiţionat, potrivit unor surse din poliţie, citate de AFP.

Potrivit primelor date, creatorul a jignit un cuplu aflat pe terasa unei cafenele. "Pentru moment, nu cunoaştem motivul care l-a determinat să insulte acel cuplu", a precizat o sursă din poliţie.

Arestat imediat de poliţie, Galliano a fost condus la un comisariat parizian din arondismentul 8. În urma testelor, s-a stabilit că avea o concentraţie de 1,1 mg/ litru alcool pur în aerul expirat.

Creatorul de modă, care este subiectul a două plângeri în această chestiune, a fost eliberat provizoriu, au precizat aceleaşi surse. În vârstă de 50 de ani, designerul britanic John Galliano este directorul de creaţie al casei Dior.

×
Subiecte în articol: moda arestare fashion dior john galliano