x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Directorul Teatrului Naţional din Ungaria, acuzat de trădare în favoarea României

Directorul Teatrului Naţional din Ungaria, acuzat de trădare în favoarea României

18 Noi 2010   •   10:50
Directorul Teatrului Naţional din Ungaria, acuzat de trădare în favoarea României
Sursa foto: /magyarhirlap.hu
Robert Alfoldi, directorul Teatrului Naţional din Ungaria, este considerat trădător pentru că a închiriat sala mare a instituţiei pentru un eveniment cultural organizat cu ocazia Zilei României.

Partidul extremist Jobbik l-a acuzat pe director că organizează un eveniment anti-ungar şi a ameninţat că va organiza o demonstraţie în faţa Teatrului chiar pe 1 decembrie. Partidul Creştin-Democrat aflat la guvernare a cerut secretarului de stat pentru cultură chiar demiterea directorului, anunţă antena3.ro.

În replică, Robert Alfoldi a explicat că decizia sa nu a avut ca scop să rănească sentimentele naţionale şi că spectacolul ar fi putut ajuta cele două ţări să devină mai apropiate prin intermediul culturii şi artei în ciuda trecutului lor.

"Când Institutul Cultural Român din Budapesta mi-a cerut să închiriez sala mare a Teatrului pentru celebrarea Zilei Naţionale a României, m-am gândit că spectacolul şi recepţia ar putea ajuta cele două ţări, Ungaria şi România, să devină mai apropiate prin intermediul culturii şi artei, în pofida trecutului lor furtunos", a declarat Alfoldi, într-un comunicat transmis MTI.


×