x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Discursul care ar putea decide soarta alegerilor prezidenţiale din SUA. Ce TÂMPENIE a putut să spună Romney (VIDEO)

Discursul care ar putea decide soarta alegerilor prezidenţiale din SUA. Ce TÂMPENIE a putut să spună Romney (VIDEO)

18 Sep 2012   •   13:10
Discursul care ar putea decide soarta alegerilor prezidenţiale din SUA. Ce TÂMPENIE a putut să spună Romney (VIDEO)

Intr-un discurs tinut intr-un cadru restras, pentru sutinatorii sai apropiati si donatori avuti, dispusi sa plateasca 50.000 de dolari pentru un dineu, Mitt Romney, candidatul republicanilor pentru functia de presedinte al Statelor Unite si-a etalat dispretul total pentru jumatate din populatia tarii sale!

'Fapt e ca 47 de procente sunt cu el – cei dependenti de guvern, care se cred victime, care cred ca guvernul trebuie sa le poarte de grija, care se cred indreptatiti sa beneficieze de ingrijire medicala, de mancare, locuinte si asa mai departe. Acestia vor vota pentru acest presedinte (Obama – n.r.), indiferent ce s-ar intampla... Acestia sunt oameni care nu platesc taxe pe venit'.

Inregistrarea discursului a fost publicata si difuzata pe Youtube de motherjones.com.

Intr-un comentariu pe blogul ziarului The New York Times, Paul Krugman, ziarist-economist laureat al Premiului Nobel pentru economie in 2008 ii da o replica acida lui Romney: 'De fapt, daca te uiti la fapte si cifre, vei vedea ca majoritatea celor care nu platesc taxe pe venit, platesc alte tipuri de taxe. De asemenea, multi dintre cei din categoria neplatitorilor de taxe pe venit sunt fie pensionari, fie studenti, fie persoane care au avut un an mai prost (si-au pierdut locul de munca sau afacerea). Asadar, e vorba de persoane care au platit taxe pe venit in trecut sau vor plati taxe in viitor. Idea ca jumatate dintre americani sunt niste impostori este grotesca. Daca asa stau lucrurile, este foarte, foarte urat'.

×