x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dispute puternice la reuniunea G20 privind poziţionarea faţă de invazia rusă în Ucraina

Dispute puternice la reuniunea G20 privind poziţionarea faţă de invazia rusă în Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    02 Mar 2023   •   22:15
Dispute puternice la reuniunea G20 privind poziţionarea faţă de invazia rusă în Ucraina

Miniştrii de Externe din Grupul statelor puternic dezvoltate şi emergente (G20) nu au reuşit să adopte o declaraţie comună prin care să condamne invazia militară rusă în Ucraina şi să susţină sancţiunile antiruse impuse de Occident, existând obiecţii în principal din partea Moscovei şi Beijingului.

"Cei mai mulţi dintre participanţi au condamnat vehement războiul din Ucraina şi au evidenţiat faptul că provoacă o imensă suferinţă umană şi exacerbează fragilităţile existente în economia mondială - afectând creşterea economică, amplificând inflaţia, perturbând reţelele de aprovizionare, intensificând incertitudinea energetică şi alimentară, precum şi riscurile stabilităţii financiare. Au existat şi alte puncte de vedere, evaluări diferite asupra crizei şi a sancţiunilor", anunţă Preşedinţia indiană a Grupului G20, în sumarul reuniunii de la New Delhi, vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Din cauza opoziţiei formulate de un grup de state, principalii aliaţi ai Rusiei şi Chinei, Grupul G20 nu a putut emite o declaraţie comună prin care să condamne invazia militară rusă în Ucraina şi să susţină sancţiunile antiruse adoptate de Occident.

"Recunoscând că Grupul G20 nu este forumul pentru soluţionarea problemelor de securitate, constatăm însă că aceste probleme pot avea consecinţe semnificative asupra economiei mondiale", subliniază Preşedinţia indiană a organizaţiei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: reuniune G20 Dispute