x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dmitri Medvedev: Anexarea regiunii Donbas la Rusia ne va permite să utilizăm toate forţele de autoapărare

Dmitri Medvedev: Anexarea regiunii Donbas la Rusia ne va permite să utilizăm toate forţele de autoapărare

20 Sep 2022   •   17:40
Dmitri Medvedev: Anexarea regiunii Donbas la Rusia ne va permite să utilizăm toate forţele de autoapărare

Organizarea referendumurilor în Donbas sunt esențiale pentru alipirea lor la Federația Rusă, spune vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, citat de Reuters.

"Referendumurile în Donbas sunt esenţiale nu numai pentru protecţia rezidenţilor din aceste provincii și din alte teritorii eliberate, ci şi pentru restabilirea dreptăţii istorice. O intruziune pe teritoriul Rusiei este o crimă şi ne va permite să utilizăm toate forţele de autoapărare. Iată de ce Kievul şi Occidentul se tem de aceste referendumuri. Acesta este motivul pentru care ele trebuie organizate", a transmis Medvedev pe Telegram.

El explică faptul că anexarea republicilor autoproclamate Donețk și Lugansk la Federația Rusă ar avea un caracter ireversibil. Totodată, se urmărește și modificarea Constituției pentru ca niciun oficial rus să nu mai poată anula această decizie în viitor.  

Declarația sa vine după ce liderii separatiștilor pro-ruși au căzut de acord să se sincronizeze pentru organizarea referendumurilor după ce oficialii ruși numiți local au intensificat apelurile pentru a nu amâna desfășurarea scrutinelor. 

Separatișii pro-ruși au încercat prima oară să iasă de sub autoritatea Kievului în 2014, când Moscova a luat peninsula Crimeea. 

De aemenea, și responsabili ruși din regiunile Herson și Zaporonie vor să organizeze astfel de referendumuri. 


 

×